Knjižnica Črnomelj

Razstava Ameli Štefanič v knjižnici

20221122_181933

V torek, 22. novembra smo v sklopu likovnega natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici, pripravili novo mesečno razstavo. S svojimi likovnimi deli se nam je predstavila najmlajša udeleženka letošnjega natečaja, učenka 5. razreda OŠ Mirana Jarca Črnomelj, Ameli Štefanič.

Ameli riše že od malega. Že v vrtcu so bile njene risbe izrazne in motivi razvidni. Bolj pa se je slikanju posvetila pred tremi leti. Nekaj umetniškega talenta je prav gotovo podedovala od dedka, kateri tudi zelo lepo in natančno slika. Pri razvijanju talenta jo spodbujajo tako domači, kot tudi družinska prijateljica Špela Vraničar. Ameli najraje slika naravo in živali. Še posebej pse in tigre. Pravi, da slika takrat, ko dobi kakšen poseben navdih. Slikanje ji predstavlja sprostitev, takrat svoje misli zapolni z barvami. Ameli si želi, da bi slikanje postalo njen resen hobi in da bi se naučila slikati realistične slike, ki zgledajo kot fotografije.

O avtoričinih delih sta spregovorila akad. slikar Robert Lozar ter Amelijina razredničarka, gospa Katja Žagar.

Dogodek sta z glasbo popestrili kitaristki iz GŠ Črnomelj, Nuša Butala in Julija Vrlinič, ki se učita pri prof. Tvrtku Sariću.

Razstava bo na ogled v prostorih Knjižnice Črnomelj do 16.12.2022.

Nazaj na: Zgodilo se je
Dostopnost