Knjižnica Črnomelj

Joga za otroke

joga_za_otroke

V šolskem letu 2021/2022 smo v knjižnici dejavnosti za otroke obogatili z novo zadevo in sicer z JOGO ZA OTROKE.

Joga je prastara indijska znanost in umetnost o tem, kako živeti življenje polno, kako izživeti svoj potencial, kako postati boljši človek, je način življenja. Z jogo se počutimo bolje in bolje se počuti ves svet.
Pravljična joga je igra in vadba in upošteva vsa jogijska načela. Otroci se naučijo preprostih jogijskih asan (asane so jogijski telesni položaji), spoznavajo svoje telo, naučijo se preprostih dihalnih tehnik in se ob tem zelo zabavajo.Otroci so naravni jogiji, njihova telesa so prožna, imajo dobro telesno držo in popolno odprt odnos do življenja. Vadba joge povečuje telesno moč, prožnost, občutek za ravnotežje.
Joga poudarja nenasilen in spoštljiv odnos do sveta, soljudi in samega sebe. Na jogi ne tekmujemo, ne presojamo, ne primerjamo. Smo pozitivni, vsi smo enaki, enako dobri. Joga je namenjena otrokom od 6. do 12. leta starosti in bo v Knjižnici Črnomelj potekala enkrat mesečno; vsako prvo sredo ob 16. uri v Pravljični sobi. Jogo bo vodila Zdenka Kavčič, profesorica športne vzgoje, učiteljica joge za otroke in odrasle. Otroci v tem starostnem obdobju obožujejo pravljice, uživajo v glasbi, petju, plesu, gibanju … Vse to je združeno v dejavnosti JOGA ZA OTROKE. Pridružite se nam in uživajte!

Vodja projekta: Jožica Žunič

Dostopnost