Knjižnica Črnomelj

Glasbena delavnica za starše z dojenčki in malčki

glasbena_delavnica

V šolskem letu 2018/19 smo prvič v obogatitvenem programu naše knjižnice ponudili sklop petih glasbenih delavnic za starše in njihove dojenčke in malčke (od rojstva do 2. leta starosti).

Glasbene delavnice se izvajajo po programu zgodnjega glasbenega izobraževanja MUSIC TOGETHER. Gre za ameriški program, ki je pionir med programi zgodnjega spoznavanja glasbe in je namenjen otrokom od rojstva do 7. leta. Na delavnici se seznanimo z osnovnimi metodami, ki na naraven način podpirajo otrokov glasbeni razvoj in poglabljajo čustveno vez preko glasbe; zvočni dotik, ritmični dotik, ples z otrokom in za otroka. Skozi zabavne glasbene aktivnosti začutimo kako enostavno in pomembno je vključevati glasbo v vsakdanjik našega dojenčka oz. malčka.

Delavnice vodi Andreja Zupančič, vodja Andrejin Music Together in učiteljica programa Music Together, ki ga v Sloveniji izvaja že sedmo leto.

S sklopom petih delavnic smo pričeli v novembru 2019. Potekale bodo v Knjižnici Črnomelj, enkrat na mesec, ob ponedeljkih v dopoldanskem času.

Vodja projekta: Breda Kočevar

Dostopnost